Hyvinvointi Rinne palvelut

☘ Hyvinvointi Rinne tarjoaa palveluja, jotka suuntautuvat työhyvinvointikoulutukseen sekä ryhmäliikuntatuokioihin.

☘ Koulutusten sisällöissä hyödynnetään tutkimus- sekä kokemustietoa keskittyen työn ja vapaa-ajan tasapainoteemoihin. Pääteemat ovat esiteltynä tällä sivulla tarkemmin. Koulutuksissa voidaan hyödyntää toiminnallisia harjoitteita suuntautuen kehon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen.

☘ Ryhmäliikuntatuokioissa otetaan mukaan hyvinvointiteemoja liikuttaen kehoa omien voimavarojen mukaan. Kysy lisää!

☘ Rinteen palveluja tarjotaan pääasiallisesti yrityksille ja yhdistyksille, mutta myös yksitäisille henkilöille.

RAJAT -
hyvä ratkaisu työhyvinvoinnin edistämiseksi

Rajat ovat hyvinvoinnin mahdollistajia. Mitä rajanvetoja yksilön on mahdollista tehdä työssään, ja mitkä ovat koko työyhteisön asettamia? Tässä kokonaisuudessa johtajuus nähdään toimintana, jossa yksilö johtaa omaa työhyvinvointiaan sekä työyhteisöt omia toimintamallejaan. Harjoitteina toimintasuunnitelmia sujuvaan, vuorovaikutteiseen ja psykologisesti turvalliseen työpäivään.

HYVINVOIVA MINÄ - työssä ja elämässä

Tehdään läpileikkaus työhyvinvoinnin eri osa-alueisiin: voimavarat, työolosuhteet, palautuminen, kehon ja mielen ergonomia. Kokonaisuus keskittyy yksilön hyvinvointiin löytäen omaan elämäntilanteeseen sopivia hyvinvointiratkaisuja, jotta energiaa jää myös muuhun elämään. Koulutus keskittyy yksilön työkyvyn ylläpitämiseen ja edistämiseen, jossa huomioidaan vahvasti yksilön fyysinen ja psyykkinen terveys. Mahdollisuus myös kehoa liikuttavaan toteutukseen.

TASAPAINOILLEN
- voimavarat ja kuormitustekijät

Tärkeä kokonaisuus työhyvinvointijohtamiselle! Työhyvinvointi koostuu monesta eri tekijästä. Tässä kokonaisuudessa käsitellään erilaisia työhyvinvoinnin malleja käytännössä ja keskitytään voimavarojen ja kuormitustekijöiden tasapainoon työssä. Tässä huomioidaan työelämässä olevien ihmisten erilaiset elämäntilanteet, uravaiheet, ja miten otetaan puheeksi haastavat asiat työntekijän kanssa tai työyhteisössä. Tämä kokonaisuus palvelee esihenkilötyötä huomioiden työturvallisuuslainsäädännön mukaisesti työntekijöiden yksilölliset tarpeet kohti kestävämpää työhyvinvointijohtamista.

PALAUTUMINEN - helli hermostoasi

Palautuminen tarkoittaa kehon tulemista takaisin jostakin alkutilanteeseen. Palautuminen on kokemus, mutta myös vahvasti kehon autonomisen hermoston tasapainoilua. Tämän päivän työelämä haastaa muinaisen hermostomme tasapainoa. Tässä kokonaisuudessa tulet tietoiseksi palautumisen mekanismeista. Hermostoa hellivien harjoitteiden avulla voimme auttaa kehoamme palautumaan työssä taikka vapaa-ajalla.

RIITTÄVÄ - tunteet työssä

Ihmisellä sanotaan olevan kuusi perustunnetta: ilo, suru, pelko, viha, inho ja hämmästys. Tunneilmaisumattomuudella tai tunneilmaisun ylilyönnillä on vahvat perinteet suomalaisessa työyhteisössä. Miten tunteet näyttäytyvät työssä ja miten tässä kaikessa koetaan riittävyyden ja yhteenkuuluvuuden tunnetta? Kokonaisuus haastaa pohtimaan yksin ja yhdessä tunteita ja niiden sallittuja tunneilmaisun muotoja työssä. Otetaan puheeksi ja tehdään itsemyötätunnon harjoitteita.

UUPUMUS
- pysähtyen takaisin omaan voimaan

Uupuminen on monen elämän osa-alueen summa, jossa työ voi olla suuri tekijä tai olla olematta. Uupuminen on kokonaisvaltainen kehollinen reaktio, jossa mieli ja fyysinen keho koittavat löytää tiensä takaisin omaan voimaansa. Työuupumista käydään läpi tutkitun tiedon sekä kokemustiedon valossa. Tärkeää on myös normalisoida uupumisreaktio, ja saada toivoa toipumisesta uupumista aiheuttavien olosuhteiden tunnistamisesta.

ELÄMÄNTAPAMUUTOS
– motivaation lähteet ja omat voimavarat

Pysyvää elämäntapamuutosta tavoitteleva ihminen on motivoitunut jo itsessään. Miten ylläpitää motivaatiota arjessa, ja mistä löytää omien voimavarojensa lähde? Näitä asioita käydään läpi tutkimus- ja kokemustiedon valossa löytäen omia voimavaroja muutokseen, oli muutos sitten työelämän vaatima tai oman terveyden edistämiseen tähtäävä.

Suosituksena on, että koulutuskokonaisuus on kestoltaan
minimissään 45 minuuttia ja
maksimissaan kolme tuntia.

Hyvinvointipalveluiden hinta sovitaan tapauskohtaisesti huomioiden tarvittava kokonaisuus, koulutuspaikan sijainti, tarvittavat harjoitukset sekä koulutuksen kesto.

Voimme yhdessä pohtia
tilaisuuteesi sopivan kokonaisuuden.